Author Topic: RO e-Factura - certificat calificat în cloud  (Read 216 times)

eXcelsior

• Newbie
  • *
    • View Profile
RO e-Factura - certificat calificat în cloud
« on: November 01, 2023, 05:12:05 PM »
Bună ziua,

Folosesc versiunea 1.5.2.1 a IceFact. Am încercat să obțin codul de autorizare e-Factura prin butonul din categoria Setări, am apăsat pe Obțineți cod de autorizare, apoi în browserul care s-a deschis se arată „Asigurați-vă că dispozitivul USB cu semnătura dvs electronică este introdus în calculator și apăsați pe butonul de obținere a codului de autorizare”. Deși am dat click pe acel buton, nu se încarcă.

Precizez că dețin certificat calificat în cloud, iar nu prin dispozitiv USB. Cum pot obține codul de autorizare și să funcționeze IceFact cu e-Factura în această situație?

Vă mulțumesc anticipat.

Serghei

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
Re: RO e-Factura - certificat calificat în cloud
« Reply #1 on: November 01, 2023, 05:13:32 PM »
Nu sunt sigur ca este posibil. V-ati inrolat semnatura electronica la ANAF? Daca da, cum ati procedat?

eXcelsior

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: November 01, 2023, 05:19:18 PM »
Nu este înrolată la ANAF. Voi contacta emitentul certificatului (TransSped), poate oferă vreo soluție. Nu ar exista nicio alternativă?

Serghei

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: November 01, 2023, 05:21:54 PM »
Asta depinde de ANAF. Ideea este ca intr-un fel sau altul Google Chrome trebuie sa poate utiliza semnatura dvs pentru a obtine codul de autorizare OATH si nu-mi dau seama cum ar putea face asta cu o semnatura la care el nu are acces in mod direct.

eXcelsior

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: November 01, 2023, 05:32:05 PM »
Mi s-a deschis automat cu Mozilla Firefox (pe care îl folosesc în mod implicit)... Abia acum când ați menționat Chrome observ că browserele acceptate sunt doar Chrome și Edge. Am deschis cu Edge și automat a văzut certificatul calificat, s-a deschis o nouă fereastră de eroare, încerc să finalizez după înrolarea semnăturii în SPV.

Revin cu concluzia, poate e de ajutor pentru alți utilizatori de Firefox sau alte browsere ori certificate în cloud.

Vă mulțumesc pentru promptitudine!