Buna ziua,
Doresc sa instalez icefact server pe ubuntu 22.04 , am inchiriat un vps de la o firma de hosting si doresc sa instalez serverul icefact pe acest vps .
Icefact client va rula pe calculatorul de la birou care are instalat Linux Mint ( Ubuntu Desktop ) .
Doresc sa-mi spuneti cum va accesa Icefact client baza de date aflata pe server-ul VPS care se afla in alta retea intr-un data center .
Am atasat acestui mesaj un screen shot cand dau proprieties la Icefact client pe linux mint ( ubuntu desktop ) , din ce am citit pe forum adresa serverului unde se gaseste baza de date trebuie trecuta in campul command si ar fi ceva de forma /opt/icefact/icefact nume@ip .
La proprieties in campul command ce trebuie sa trec mai exact , eu am acces ca root , daca trec root@ip atunci va functiona ?
Stiu cum se poate accesa prin ssh ( ssh root@ip ) vps si pot instala serverul icefact , stiu sa instalez si sa accesez baze de date mysql sau potgresql , de obicei cand accesezi o baza de date aflata pe un server la distanta trebuie sa o accesezi cu user si parola .