Author Topic: reinstalare windows  (Read 4656 times)

presman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
reinstalare windows
« on: May 18, 2013, 06:03:36 PM »
Bună ziua ,mă interesează care este modalitatea de a reinstala programul de facturare ( fără sa pierd facturile emise în timp de 2 ani ) , dacă vreau să reinstalez un alt windows pe pc . Mulțumesc

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Re: reinstalare windows
« Reply #1 on: May 18, 2013, 06:08:21 PM »
Inainte de reinstalare faceti un backup la baza de date (Unelte -> Backup), de exemplu pe un stick USB. Dupa ce terminati cu instalarea windows-ului, descarcati din nou IceFact, il instalati si restaurati baza de date.

abolanu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: reinstalare windows
« Reply #2 on: December 07, 2015, 11:40:12 AM »
Buna ziua,

Si in cazul in care nu avem optiunea de backup, pur si simplu lipseste din program la Unelte, unde se salveaza datele ca sa le pot lua manual?
Mersi,
Andrei BOLANU

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1220
    • View Profile
Re: reinstalare windows
« Reply #3 on: December 07, 2015, 11:43:24 AM »
In mod normal nu ar trebui sa lipseasca, cu exceptia cazului in care folositi versiunea client/server. La versiunea client/server baza de date se afla pe server, in locul selectat de dvs. cand installer-ul v-a intrebat unde doriti sa fie stocata baza de date.

ciprian.baban@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: reinstalare windows
« Reply #4 on: December 09, 2019, 05:06:26 PM »
Problema similara, doar ca usor mai complexa:

Am reinstalat sistemul de operare Windows, insa nu am facut niciun backup. :'(

Pot, si daca da, cum, sa recuperez facturile emise?

Multumesc :-[


ciprian.baban@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: reinstalare windows
« Reply #5 on: December 10, 2019, 12:36:59 PM »
Am raspuns deja in alt topic, ca am rezolvat.

Salutare! Si merci pentru raspunsul prompt.

Am rezolvat problema. In fapt, nu formatasem, ci inlocuisem vechiul HDD cu un SSD si pastrand vechiul (partitiile C si D) ca Hard extern, totodata reinstaland si sistemul de operare.

Ce am facut, ca poata ajuta si altora: Am identificat pe vechea partitie C locul unde se salveaza baza de date. Este ceva de genul C/Users/NUME/Program files/Icefact. acolo am gasit un fisier de vreo 300kb cu numele icefact.db, care am banuit ca va fi baza de date. Evident, nu poti sa il deschizi, nici de pa alt calculator, chiar daca are instala Icefact.
Dar am luat acest vechi fisier si l-am salvat. pe noul calculator am instalat din nou programul. Apoi am mers in locatia unde s-a constituit noua baza de date (C/Users/NUME/Program files/Icefact). Aici am gasit un nou fisier icefact.db, pe care l-am sters si am copiat in locul lui vechiul fisier salvat.

Cand am deschis programul, m-a intrebat daca vreau sa fac o copie a bazei de date, dupa care am accesat si vechile facturi.

Magic! ;D



Merci