Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Serghei

Pages: [1] 2 3 ... 96
1
Idei / Re: Buton "Toate"
« on: June 09, 2023, 12:03:03 PM »
Trebuie sa va ganditi si la ceilalti, care poate emit sute de facturi pe zi. De ce as vrea sa vad la deschiderea programului peste 100.000 de facturi? :)


2
Probleme / Re: Salvare setari
« on: June 08, 2023, 01:46:22 PM »
Sunt multe setări care sunt salvate în registry, de exemplu poziția și dimensiunile ferestrelor, dimensiunile coloanelor listelor, imprimanta preferată etc.

3
Probleme / Re: Tiparire/Generare
« on: June 03, 2023, 12:18:39 PM »
Chestiunea cu facturile colorate probabil avea sens in trecut, cand facturile erau fiscalizate si era necesar sa stii care e copie si care e originalul.

Acum nu-i vad vreo utilitate, mai ales ca am inteles ca de la anul se va generaliza obligativitatea eFacturii si practic factura tiparita isi va pierde complet relevanta.

4
Probleme / Re: Modificare produs
« on: June 03, 2023, 11:43:33 AM »
Problema cu un camp multiline e ca este foarte dificil de implementat autocomplete, asa ca am luat decizia sa folosesc un camp obisnuit, la care am introdus un caracater special pentru break-line.

Mai multe detalii puteti citi aici: https://forum.icesoft.ro/index.php?topic=28.msg62

Legat de terminologie, sunt mai multe motive pentru care se numeste generic "articol" si nu "produs". Odata ca articolul de pe factura nu este obligatoriu sa fie produs, poate fi de exemplu prestare de serviciu, a doua ca acel widget este folosit in mai multe locuri si acolo poate avea alt rol.

O sa ma uit la ferestre, le-am tot corectat dar sunt multe si imprastiate peste tot.

5
Probleme / Re: Tiparire/Generare (reeditat ...)
« on: June 03, 2023, 11:29:07 AM »
Stiu de problema asta, dactura arata usor diferit pentru ca engine-ul de la generator este o reimplementare mai recenta a engine-ului de tiparire si inca nu este complet finisata, la un moment dat va fi acelasi engine peste tot.

6
Idei / Re: Optiune dezactivare animatie in interfata
« on: June 03, 2023, 11:25:39 AM »
Asta este o caracterstica a FOX Toolkit, nu se poate face mare lucru acolo. La reimplementare probabil o sa renunt de tot la genul asta de widget si voi merge probabil pe meniu clasic.

7
Idei / Re: Clean db
« on: June 03, 2023, 11:24:12 AM »
La "reprezentant" da, e o problema, pentru ca nu exista un nomenclator unde sa poti vizualizat reprezentantii.

La produse este mai simplu, acolo am implementat niste shortcut-uri de tastatura, se poate folosi pentru stergere tasta "Delete" si combinatia "Shift + Delete". Dupa cum probabil intuiesti, Shift+Delete nu mai intreaba daca esti sigur ca vrei ca produsul sa fie sters, fiind posibil stergerea a mii de produse intr-un timp foarte scurt.

8
Idei / Re: Buton "Toate"
« on: June 03, 2023, 11:19:56 AM »
Butonul "Toate" ar fi redundant, acelasi lucru il obtii dezactivand filtrul de data, debifand "De la data" si "La data".

9
Idei / Re: Toolbar produse
« on: June 03, 2023, 11:17:03 AM »
Ar fi fost extrem de simplu sa avem un toolbar fix (de fapt la un moment dat chiar a fost fix, dar pe verticala). Problema este ca multi utilizatori au monitoare sau laptop-uri cu rezolutie redusa, iar un astfel de toolbar ocupa inutil spatiu. Toolbar-ul float economiseste spatiu, fiind mutat in afara spatiului util.

10
Idei / Re: Tip cursor in edit box
« on: June 03, 2023, 11:13:38 AM »
Acesta este caret-ul utilizat de framework-ul FOX Toolkit si nu sunt foarte sigur ca este simplu de customizat.

Sunt multe alte aspecte enervante ale acestui framework, astfel ca intentionez ca la un moment dat sa migrez programul pe ceva nativ (Win32/GTK+/Cocoa) si atunci toate aspectele aplicatiei vor respecta look & feel-ul sistemului de operare.

11
Probleme / Re: Prefixare in nume fisier PDF
« on: June 01, 2023, 02:51:20 PM »
Acea prefixare este intentionata, pentru ca atuncu cand sunt foarte multe facturi intr-ul folder sa poate fi ordonate alfabetic, nu se poate dezactiva.

12
Idei / Re: Nomenclator clienti si denumire
« on: May 19, 2023, 03:46:06 PM »
De exportat se poate, de importat direct din program nu, pentru ca programul nu este sigur daca clientul va respecta formatul si nu va sti ce sa faca cu importul, sa inlocuiasca toata tabela de clienti sau sa adauge si importul la ce exista deja.

Ce doriti dvs se poate realizat doar programatic, manipuland in mod direct baza de date cu ajutorul unui script intr-un limbaj oarecare (python, php etc).

Legat de cautare dupa un fragment aleator din denumirea beneficiarului, am ales sa nu o facem pentru ca mai degraba ar produce confuzii, pentru ca te astepti ca atunci cand incepi sa scrii ceva cursorul sa te duca imediat in zona cuvintelor care incep cu acele litere. Altfel iti va arunca rezultate haotice la care nu te astepti. O sa facem intr-o versiune viitoate o bifa in nomenclator care sa permita fie cautari exacte fie cautari partiale.

13
Erori / Re: Eroare la deschiderea bazei de date
« on: May 15, 2023, 11:50:08 AM »
Da, asa parea. Daca dezinstalati programul, baza de date ramane intacta. Va recomand sa dezistalati macar versiunea veche, sa nu patiti din nou in viitor acelasi lucru.

14
Erori / Re: Eroare la deschiderea bazei de date
« on: May 15, 2023, 10:40:58 AM »
Pare ca ati amestecat versiunile de IceFact. Dezinstalati IceFact si instalat din nou ultma versiune.

15
Idei / Re: Idei noi
« on: April 30, 2023, 02:54:17 AM »
Într-o primă fază poate ar fi util să strângem niște date despre ce înțelege fiecare prin "gestiune" (cum anume este ținut stocul, ce fel de documente ar trebui emise  etc).

Un sistem de gestiune este o chestiune foarte delicată și nu la fel de standardizată ca activitatea de facturare, pentru că poate diferi foarte mult în funcție de activitatea societății. De exemplu cineva ar putea avea nevoie doar să poată tipări NIR-uri, altcineva ar putea dori să se facă automat managementul stocului, să poată ține stocuri cu prețuri diferite la același produs, să poată să rezerve un produs o perioadă determinată, să poată să transfere marfă între mai multe gestiuni, să scoată tot felul de rapoarte etc.

Altă chestiune este să poată fi monetizată această implementare. Timpul unui programator este extrem de scump, va trebui ca timpul investit să poată fi amortizat financiar într-o perioadă de timp rezonabilă, deci ar trebui să am măcar o idee vagă despre câți potențiali cumpărători ar putea fi.

Toate aceste lucruri m-au făcut să ezit să mă aventurez în această direcție, deși în trecut am mai implementat aplicații de gestiune (din acest motiv știu și cât de complexe și de diverse pot fi nevoile utilizatorilor).

Pages: [1] 2 3 ... 96