Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - silvake

Pages: [1]
1
IceFact Server / Re: Instalare Server pe Centos 7.5
« on: November 11, 2019, 11:40:07 PM »
Da, asta cu monetizarea e o reala problema, te inteleg perfect...
Nu stiu daca nu te complici cu http(s)... doar ca sa ocolesti de fapt lipsa unui mecanism nativ de autentificare in SQLite.
De fapt asta ar conduce logic catre ceva gen mysql, postgresql sau kestii mai complexe... si again, iti dau dreptate, nu merita efortul...
Multumesc inca o data. Si spor!

2
IceFact Server / Re: Instalare Server pe Centos 7.5
« on: November 11, 2019, 11:18:21 PM »
Da, ai dreptate, probabil nu sunt prea multi care sa ceara asa ceva, greu de crezut ca ar merita sa-ti pierzi timpul cu asta, in conditiile in care deja aplicatia ta are atat de multe alte facilitati pe care le oferi gratuit. Profit de ocazie sa-ti multumesc si eu pe calea asta. :-)

Dar pe de alta parte, ideea asta ar putea fi o solutie de a atrage mai multi clienti pentru o noua varianta platita, care sa contina si aceasta facilitate de "suport in cloud", ca tot e la moda... :-)
Si de la cloud, la o solutie ?aaS de pilda, ar fi un pas atat de mic... Poate merita explorata si calea asta... zic... ;-)

Cele bune!

3
IceFact Server / Re: Instalare Server pe Centos 7.5
« on: November 11, 2019, 10:53:33 PM »
Merge si cu Selinux activ, fara probleme. Trebuie insa musai deschis portul 4000 in firewall.
Eu am reusit chiar sa pun icefact-srv pe un VPS in cloud, tot cu Centos 7.x x86_64... si ma conectez la el printr-un un tunel peste ssh pe portul 4000!

Fara ssh, ar fi un pic cam riscant sa las portul 4000 deschis direct in firewall... N-as vrea sa risc ca oricine sa se poata conecta la el cu un icefact-client si sa-mi vada clientii si facturile emise... Chiar daca pentru asta trebuie sa "ghiceasca" intai numele firmei  (de fapt denumirea exacta a bazei de date), desigur... :-)

Dar oricum, modelul asta de tip "security through obscurity" nu-i unul pe care sa te poti baza, mai ales in timpurile noastre... zic...

@Serghei, te-ai gandit cumva si la o varianta de autentificare cu user/password la pornire, de ex?

Pages: [1]