Author Topic: homepath icefact.db  (Read 4538 times)

danielvatavu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
homepath icefact.db
« on: May 20, 2009, 02:28:15 PM »
tocmai am pierdut toata baza de date...ea fiind pe c:...homepath...etc
ar fi mai util/sigur daca icefact.db ar fi in directorul de instalare (programul putand fi salvat pe alte drive decat Cel cu sistemul de operare)

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
    • View Profile
Re: homepath icefact.db
« Reply #1 on: May 20, 2009, 02:59:51 PM »
Mutarea datelor in folderul unde este executabilul nu este o idee prea fericita. Gandeste-te ca cineva instaleaza IceFact in Program Files si vrea ca userul sa nu aiba drept de administrator. Ei bine, in acest moment IceFact devine inutilizabil, pentru ca un user fara privilegii nu are drept de de scriere in Program Files.

Modalitatea corecta de a pastra integritatea datelor este efectuarea de backup-uri regulate pe un stick (care te protejeaza si impotriva defectarii harddisk-ului, de exemplu).

Mai mult, inainte de a face o reinstalare, e firesc sa faci un backup al profilului userului, pentru ca acolo se afla si My Document si Desktop (unde e posibil sa ai si alte documente).

Sigur, putem sa facem ca userul sa aleaga locul unde sa fie stocate datele, dar asta nu va face decat sa-i deruteze pe cei care sunt mai putin familiarizati cu stiinta calculatoarelor.

vpreda2003

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: homepath icefact.db
« Reply #2 on: April 23, 2010, 03:39:29 PM »
Buna ziua! Sustin ideea domnului danielvatavu pentru a se putea modifica calea bazei de date. Doresc sa folosesc acest program pt. PFA; m-ar ajuta mult sa pot sa folosesc acest soft pe un stick de memorie pt a putea factura la sediul clientilor. Ati putea sa creati in meniul "optiuni" posibilitatea de a ne defini calea catre baza de date!

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
    • View Profile
Re: homepath icefact.db
« Reply #3 on: April 23, 2010, 04:03:04 PM »
O sa tinem cont, posibil sa introducem aceasta optiune intr-un release viitor. Atentie insa: daca tineti si icefact.exe pe stick, exista un risc foarte mare daca rulati programul pe computerele clientilor - ori ii virusati, ori va virusati.

vpreda2003

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: homepath icefact.db
« Reply #4 on: May 03, 2010, 03:01:42 PM »
Tocmai de asta ma ocup eu la clienti, sa nu se viruseze, ca altfel iese cu scandal! ;D Multumesc pentru atentie!

Andrei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: homepath icefact.db
« Reply #5 on: July 08, 2010, 04:01:27 PM »
Va rog mult sa faceti in asa fel incat sa pot sa tin baza de date altundeva decat pe partitia sistem!
Este cel mai nesigur loc.
In nici un caz nu as tine date pe aceeasi partitie pe care sta sistemul de operare (orice sistem)!
Butonul de backup nu e o solutie, daca sistemul porneste si pot ajunge la acel buton, inseamna ca nu am nevoie de el!
Vorbesc despre cazul cel mai frecvent cand sistemul nu mai porneste sau e virusat si trebuie sa restaurez partitia prin clonare (eu folosesc Ghost)!
Acum mai am o grija in plus, sa recuperez si bazele de date (inca nu s-a intamplat, dar e doar o chestiune de timp, imi cunosc "userii"  ;D)
In rest programul e OK, nu i-am gasit alte probleme! Felicitari!
N-ar strica si ca baza de date sa aiba numele firmei!
Spor la treaba!