Author Topic: Problema instalare upgrade  (Read 756 times)

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Problema instalare upgrade
« on: March 03, 2017, 05:14:03 PM »
Buna ziua
La instalarea ultimei variante am salvat backup-ul.
Programul nu a luat automat baza de date. Am incercat sa restauram backup-ul salvat dar programul aduce doar cateva date din 2014.
La instalare pe alt calculator nu mai aduce baza vede licenta actuala dar baza nu o vede.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #1 on: March 03, 2017, 05:42:25 PM »
Buna ziua,

Ce versiune ati avut inainte? Ce versiune ati instalat acum? Cum se numeste fisierul de backup?

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #2 on: March 06, 2017, 10:38:51 AM »
Noi avem 1.1.97 si vrem sa instalam 1.1.113 pentru preluarea datelor de pe siteul MF.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #3 on: March 06, 2017, 10:40:35 AM »
Fisierul de backuo cum se numeste?

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #4 on: March 06, 2017, 11:03:44 AM »
Noi folosim versiunea client/server.
Icefact server a fost instalat in 2015, nu stim exact unde este baza salvata.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #5 on: March 06, 2017, 11:07:15 AM »
Asta nu stiam, nu mi-ati spus ca folositi versiunea client/server. In acest caz nu aveti nevoie de niciun backup, trebuie doar ca programele upgradate sa aiba setarea corectat pentru client/server.

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #6 on: March 06, 2017, 11:17:33 AM »
Inainte de upgrade nu putem face totusi un backup?

Noi avem asa:
- calculator cu versiunea server+client (facturam si de pe server)
- calculator client

La instalarea noi versiuni 1.1.113 pe server cand vrem sa intram in icefact client avem un mesaj: trebuie upgradata baza de date.
Este ok?
Pe calculatorul client, la instalarea versiunii noi programul nu mai vede baza de pe server. Cand restartam, icefact se intoarce la versiunea veche 1.1.97 care merge ok.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #7 on: March 06, 2017, 11:21:16 AM »
Puteti copia baza de date, dar trebuie sa va amintiti unde anume pe server ati setat-o. In legatura cu intoarcerea la 1.1.197, cel mai probabil ati amestecat versiunea de 32 de biti cu cea pe 64 de biti, si intrati cand pe una, cand pe cealalta. Trebuie sa intrati in control panel si s-o dezinstalati, dupa care instalati pe curat.

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #8 on: March 06, 2017, 12:07:13 PM »
Baza de date are extensia db?

Serverul este un calculator vechi, are sigur versiunea de 32 biti instalata.
Sa inteleg ca pe calculatoarele client trebuie instalata tot versiunea 32 biti?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #9 on: March 06, 2017, 12:14:01 PM »
Extensia este .db, da. Nu conteaza ce versiune este pe server. Ideea e sa nu aveti 32 de biti si 64 de biti pe client, ca sunt in locatii diferite - "C:\Program Files" si "C:\Program Files (x86)". Verificati sa nu cumva sa aveti IceFact in ambele foldere.

bracomes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #10 on: March 09, 2017, 11:37:26 AM »
O sa caut pe server baza de data dupa extensie db.

La instalarea pe un alt calculator, baza de date trebuie copiata in acel director de salvare creat la instalare?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: Problema instalare upgrade
« Reply #11 on: March 09, 2017, 11:41:40 AM »
Da, trebuie instalata in acel director selectat de dvs. la instalare.