Author Topic: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite  (Read 5540 times)

MariusR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« on: October 20, 2014, 09:33:47 AM »
Salut!

Se pare ca IceFact nu functioneaza pe noul sistem de operare Mac OS X Yosemite. Se pare ca e o problema la X11 v. 2.7.7:

FXApp::openDisplay: unable to open display /private/tmp/com.apple.launchd.hFUMhywiwL/org.macosforge.xquartz:0
logout

Asteptam un update cat am curand posibil pentru a reusi sa inchei luna :) - daca este posibil.

PS: din pacate nu am facut back-up ca sa mut facturile pe varianta Windows a aplicatiei si astfel nu pot folosi aplicatia :(

Multumesc!
« Last Edit: October 20, 2014, 09:39:22 AM by MariusR »

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #1 on: October 20, 2014, 09:42:42 AM »
Nu prea pare o problema a lui IceFact ci mai curand e ceva in neregula cu XQuartz. Alte aplicatii X11 functioneaza?

MariusR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #2 on: October 20, 2014, 09:44:12 AM »
Salut,

Alte aplicatii care folosesc X11 nu am instalate. Cum putem rezolva problema?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #3 on: October 20, 2014, 09:48:29 AM »
Pai pana nu aflam daca alte aplicatii X11 merg sau nu, nu stim de unde vine problema. Trebuie sa instalati ceva care foloseste X11 si sa testati.

MariusR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #4 on: October 20, 2014, 09:51:32 AM »
se pare ca este o problema X11: https://ask.wireshark.org/questions/36367/wireshark-doesnt-start-after-upgrading-to-mac-os-x-yosemite

Voi reinstala X11. Totusi daca nu voi reusi unde voi gasi baza de date pentru a o folosi pe Windows?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #5 on: October 20, 2014, 09:55:20 AM »
Nu stiu exact, probabil undeva in /Users, folderul ar trebui sa se numeasca icefact.db

MariusR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #6 on: October 20, 2014, 12:34:39 PM »
Multumesc pentru ajutor!

Pana la urma am instalat pe Windows. Asteptam update la IceFact pentru Mac OS X 10.10 Yosemite.

Multumim pentru ceea ce ati realizat pana acum!

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #7 on: November 12, 2014, 09:57:34 PM »
Si eu am facut update la Yosemite si nu pot folosi icefact. Alte solutii nu putem gasi pt a putea rula si noi programul?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #8 on: November 12, 2014, 10:09:05 PM »
Momentan nu am o masina cu Yosemite pentru teste.

MariusR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #9 on: November 12, 2014, 10:13:47 PM »
@ Serghei: Instaleaza Yosemite pe un Virtual Machine.

@ FlaviuC: din pacate va trebui sa folosesti instalezi un Windows in Parallels si sa folosesti ultimul back-up pentru a factura in continuare.

Spor la treaba!

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #10 on: November 12, 2014, 10:31:13 PM »
Ar trebui sa mearga fara probleme cu wine.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #11 on: November 13, 2014, 09:51:49 AM »
Am reusit sa pornesc Icefact in doua moduri:
1 - click dreapta pe vechea iconita a programului (daca o mai ai) - "Show package contents" - "Contents" - "MacOS" - "IceFact" iar programul se deschide cu XQuartz (X11) (daca nu-l ai instalat, il instalezi, via google)

2 - download ultima versiune (copatibila pt Yosemite) de Winebottler, download IceFact pt windows, dupa download faci dublu click pe "icefact....exe" si se deschide o fereasta a programului Wine, bifeaza "Run directly in" apoi "Go", se deschide IceFact si il instalezi, la "Director destinatie" selectati un loc de instalare unde ulterior poti sa-l gasiti usor (de ex. un nou folder de pe Desktop).
Deschide folderul unde ai instalat si o sa gasesti un folder "IceFact" deschide-l si fa dublu click pe "icefact.exe", se deschide Wine si bifeaza "Run directly in" apoi " Go" dupa care se deschide programul.  De fiecare data cand o sa vrei sa rulezi programul trebuie repetata Ultima parte.
Sper ca o sa va descurcati.
« Last Edit: November 13, 2014, 11:29:00 AM by FlaviuC »

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #12 on: November 28, 2014, 12:36:58 PM »
Aparent nu este setata corect variabila DISPLAY.

Intrati in fisierul /Applications/IceFact.app/Contents/Resources/script (sau unde aveti instalati IceFact) si modificati-l sa arate in felul acesta (in plus este linia export DISPLAY=:0).

Code: [Select]
#!/bin/sh
#
# Author: Aaron Voisine <aaron@voisine.org>

CWD="`(cd \"\`dirname \\\"$0\\\"\`\"; echo $PWD)`"
cd ~/

export DISPLAY=:0
export DYLD_LIBRARY_PATH="$CWD/lib"
export FONTCONFIG_PATH="$CWD/etc/fonts"
export LANG="ro_RO.UTF-8"

exec "$CWD/bin/icefact" "$@"

iulianmiu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #13 on: August 26, 2015, 09:21:41 PM »
Salutare, se mai aude ceva cu softul pe Yosemite? la mine tot nu merge, aceeasi eroare cu Display.
Am setat DISPLAY=:0 iar cand se deschide ramane pe not responding.

mersi

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: IceFact nu mai functioneaza pe Mac OS X Yosemite
« Reply #14 on: September 02, 2015, 01:05:24 AM »
Nu am idee, la mine asa merge.