Author Topic: Cum instalez IceFact in OSX  (Read 7037 times)

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Cum instalez IceFact in OSX
« on: April 25, 2014, 06:49:02 PM »
Buna, am trecut de la windows la osx si as dori sa instalez pe noul sistem si programul de facturare dar nu am idee cum trebuie facut acest lucru. Totodata am sanse sa transfer vechea baza de date de pe windows pe osx? Multumesc

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #1 on: April 25, 2014, 07:18:21 PM »
Descarcati http://icesoft.ro/download/IceFact.app-1.1.94.tar.gz si dezarhivati undeva. Baza de date se poate exporta din vechiul program si importa pe MacOSX.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #2 on: April 25, 2014, 08:55:32 PM »
“IceFact” can’t be opened because it is from an unidentified developer. Ar mai trebui sa fac ceva?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #3 on: April 25, 2014, 09:04:35 PM »
N-am idee ce inseamna asta, probabil tine de sistemul de operare.

Din cate imi dau seama, posibil sa aveti niste setari care sa interzica rularea aplicatiilor care nu sunt inregistrate la Apple.

http://osxdaily.com/2012/07/27/app-cant-be-opened-because-it-is-from-an-unidentified-developer/
« Last Edit: April 25, 2014, 09:06:32 PM by Serghei »

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #4 on: April 25, 2014, 09:37:13 PM »
Va multumesc tare mult, link-ul postat mi-a fost de mare ajutor!
Mai am o intrebare, exista posibilitatea ca pe factura sa apara atat suma in lei cat si cea in euro?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #5 on: April 25, 2014, 09:40:10 PM »
Suma in lei apare si la facturile in valuta, dar numai la total.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #6 on: April 25, 2014, 09:51:06 PM »
Nu am observat pana acum. Daca tot suntem la captilul intrebari, sunt dati in care trebuie sa facturam fara tva (servicii in afara UE) cum trebuie procedat?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #7 on: April 25, 2014, 09:53:34 PM »
Cand introduceti produsul, la regim TVA specificati "Taxare inversa".

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #8 on: April 25, 2014, 09:58:39 PM »
Multumesc pentru sfaturi, o seara placuta!

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #9 on: April 25, 2014, 09:59:35 PM »
Pentru putin.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #10 on: April 28, 2014, 12:31:23 AM »
Am creeat o factura dar in momentul in care am dat "tipareste factura curenta" si apoi "imprima" nu-mi deschide factura. Am facut un backup din vechiul sistem si am incercat sa tiparesc si alte facturi dar nu se deschide nimic. Am instalat si Adobe Reader dar tot nu merge. Ce  as putea face sa pot tiparii?

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #11 on: April 28, 2014, 12:45:05 AM »
Intre timp mi-am dat seama ca defapt salveaza factura dar nu o deschide automat dupa ce i-am dat imprimare.

grimaldi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #12 on: April 28, 2014, 01:05:14 PM »
Va rog frumos, cum putem face ca sa apara scris pe factura tiparita, in mod clar, denumirea "RON" si respectiv "EUR", alaturi de caracterele ce definesc codul IBAN ?

Am solicitat acest lucru pe forum undeva in alta parte, insa se poate ca nu am fost explicit referitor la acest lucru.

Va multumesc mult.

Deocamdata eu scriu cu pixul, pe factura tiparita, RON si EUR, de fiecare data, langa respectivele conturi, dar la varianta pdf nu pot face acelasi lucru, desi ar fi de mare folos :-)

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 852
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #13 on: April 28, 2014, 01:13:22 PM »
Pai ce va opreste sa puneti RON sau EUR in dreptul contului?

grimaldi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Cum instalez IceFact in OSX
« Reply #14 on: April 29, 2014, 01:48:54 PM »
Asta si fac, insa am patit odata ca niste beneficiari externi au trimis o plata in Euro catre contul de Lei - incat abia dupa vreo doua zile am aflat cauza blocarii platii si returnarii banilor lor :( ceea ce ne-a creat o problema fata de transportatorul nostru (nu voia sa descarce marfa la destinatie la ei inainte de plata transportului). De atunci, emitem facturi create in Word, separat pentru intern si pentru extern, insa ne-ar ajuta mult sa putem folosi programul dvs Icesoft, care simplifica tot, categorii de clienti, produse, avize - din punctul asta de vedere este exceptional !

Edit : Va referiti sa adaug textul RON sau EUR chiar cand introduc in program contul respectiv ? Deci alaturi de nr de cont, dupa el ? Insa programul accepta asemenea optiune ? (ma refer, programele care valideaza conturile IBAN daca sunt corecte nu ar accepta asa ceva, si la noi IBAN poate avea doar 24 caractere alfanumerice, nu mai mult). Multumesc mult.
« Last Edit: April 29, 2014, 01:53:16 PM by grimaldi »