Author Topic: Facturare in Euro  (Read 8390 times)

paunmihai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Facturare in Euro
« on: February 12, 2014, 09:15:20 AM »
Buna ziua,
Am de emis cateva proforme in euro.  Va rog sa imi spuneti cum sa procedez.
Multumesc.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #1 on: February 12, 2014, 11:59:04 AM »
Daca aveti ultima versiune de IceFact (1.1.94) doar schimbati moneda din lei in eur.

paunmihai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #2 on: February 13, 2014, 09:15:14 AM »
Multumesc. Nu instalasem 1.1.94 aveam doar 1.1.
Acum merge.

grimaldi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #3 on: April 10, 2014, 06:43:31 PM »
Nu stiu cum sa fac incat sa apara pe factura acest lucru :

SC FIRMA SRL
Adresa: ....
Reg. Com. ....
Cont: ROXX BNCX **** **** **** **** - RON
Banca: Banca XYZW
Cont: ROYY BNCZ **** **** **** **** - EUR
Banca: Banca XYZW
Telefon: xyzwmnpq
Cota TVA: 24%

Am extrema nevoie de aceasta facilitate, deoarece, la ce folos sa enumar 2 numere de cont, la o factura externa (chiar si interna), daca risc ca beneficiarul sa trimita banii in contul gresit ?  :'(  :'(  :'(

Cred ca acest simplu artificiu este super important pentru toti utilizatorii care au nevoie si de facturarea in EURO.

Va multumesc mult de tot daca puteti rezolva aceasta problema.

Firma noastra face des operatiuni intracomunitare, si in afara de facilitatea extrem de utila pe care o oferiti - de calcul automat a sumei si in lei, pe baza cursului de schimb al BNR din ziua facturarii -, ar fi neaparat necesar sa stie beneficiarul unde sa faca plata, direct de pe factura, cum se spune.

Felicitari pentru produsul exceptional de soft pe care l-ati creat !

P.S. Poate puteti adauga un meniu de selectare a valutei (de genul "drop-down") inca din momentul cand adaugam conturile bancare proprii, la Optiuni > Prestator ?

bogdanbf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #4 on: May 06, 2014, 11:37:32 AM »
@grimaldi
Am avut si eu aceeasi problema. Am rezolvat-o trecand monda contului in dreptul denumirii unitatii bancare. In cazul meu am scris asa:

Quote
Cont:....
BRD GSG Ag. Xxxxxxx - EUR
Cont:....
BRD GSG Ag. Xxxxxxx - RON

Bafta!

grimaldi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #5 on: May 06, 2014, 12:22:13 PM »
Multumesc frumos, am rezolvat si eu, am primit raspuns chiar in acest sens, in alta parte pe forum.

Era o solutie atat de simpla, incat nu am banuit ca o pot aplica, mai ales vazand semnul "bifat" langa codul IBAN (crezusem ca programul o sa verifice sintaxa codului IBAN si va refuza orice depaseste acele 24 de caractere ;D ).

@bogdanbf - Eu am scris EUR si RON chiar langa numerele de cont, nu dupa numele bancii !!

( in genul: ROXXBRDExxxxxxxxxxxxxxxx - EUR )

Apropo, exista pe internet algoritmi care pot verifica sintaxa acestor coduri, pentru cine este interesat de asa ceva.

Multumesc inca o data, Serghei :)
« Last Edit: May 06, 2014, 12:26:38 PM by grimaldi »

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #6 on: May 06, 2014, 12:25:02 PM »
Pentru putin.

Da, IBAN-ul are un format bine stabilit si i se poate verifica validitatea. Totusi IceFact nu obliga la respectarea formatului, ci doar iti ofera sansa sa verifici daca ai introdus IBAN-ul corect.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #7 on: July 22, 2014, 11:06:52 AM »
Buna ziua, cum as putea sa scot termenul de plata de pe facturi, sa nu mai apara deloc? Multumesc

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #8 on: July 22, 2014, 11:15:08 AM »
Vezi imaginea de mai jos.

FlaviuC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #9 on: July 22, 2014, 11:30:52 AM »
Multumesc, o zi buna!

ailioiu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #10 on: October 01, 2014, 03:07:00 PM »
Daca aveti ultima versiune de IceFact (1.1.94) doar schimbati moneda din lei in eur.

Bună ziua, cum (de unde) se schimbă moneda?
Există posibilitatea folosirii unui CIF pentru Romania și a unui VAT no. pentru operațiuni intracomunitare?

Mulțumesc.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #11 on: October 01, 2014, 03:14:13 PM »
Schimbarea monedei este disponbila in editarea facturii, daca facturarea in valuta este activata.

Din cate stiu CIF si VAT number pentru operatiuni intracomunitare este identic. Daca nu este identic, trebuie sa folositi baze de date distincte. Vedeti aici cum se procedeaza: http://forum.icesoft.ro/index.php/topic,69.0.html

ailioiu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #12 on: October 01, 2014, 05:09:15 PM »
Mulțumesc, acum am observat că trebuie descărcată versiunea de test.

Cu privire la a doua întrebare, în cazul neplătitorilor de tva, CIF-ul local, pentru operațiuni în Romania este diferit de VAT-ul pentru prestari intracomunitare (cod fiscal 153^1). Solutia cu doua baze de date e cam peste mână.
Cred că în program s-ar putea implementa ușor funcția de selectare a codului fiscal în momentul facturii, eventual și cu o verificare - în cazul în care clientul e din România să nu se poată folosi VAT-ul.

Încă o neclaritate - pentru firmele din UE, cum se scrie codul fiscal (VAT-ul)? În căsuța "Atribut fiscal" se scrie direct codul de țară respectiv? Mulțumesc.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 952
    • View Profile
Re: Facturare in Euro
« Reply #13 on: October 01, 2014, 05:13:04 PM »
Cu privire la a doua întrebare, în cazul neplătitorilor de tva, CIF-ul local, pentru operațiuni în Romania este diferit de VAT-ul pentru prestari intracomunitare (cod fiscal 153^1). Solutia cu doua baze de date e cam peste mână.
Cred că în program s-ar putea implementa ușor funcția de selectare a codului fiscal în momentul facturii, eventual și cu o verificare - în cazul în care clientul e din România să nu se poată folosi VAT-ul.

Se va complica programul si nu stiu daca merita sa fac asta pentru un caz atat de rar.

Încă o neclaritate - pentru firmele din UE, cum se scrie codul fiscal (VAT-ul)? În căsuța "Atribut fiscal" se scrie direct codul de țară respectiv? Mulțumesc.

Da.