Author Topic: Prestatori Multiplii  (Read 2937 times)

bogdanr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Prestatori Multiplii
« on: January 27, 2014, 11:34:09 AM »
Bună ziua,

Folosesc Icefact pe Linux de ~3 ani și este super. Mulțumesc!
Am nevoie totuși de o funcționalitate.

Am PFA și sunt înregistrat și in ROI pentru a putea emite facturi în UE. Când mă înregistrez în ROI, mă înregistrez și in scopuri de TVA și în cazul acesta mai obțin încă un CUI care are RO.
Practic acum am un CUI cu care emit facturi în Romania (fară RO) ca să nu plătesc TVA și un CUI (cu RO) cu care emit facturi în UE.

Așadar, aș avea nevoie să pot configura mai mult de un singur prestator sau să pot configura 2 CUI-uri.

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 950
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #1 on: January 27, 2014, 11:40:05 AM »
Nu sunt foarte convins ca poti sa ai doua CUI-uri. Daca ma insel, va trebuie sa folosesti doua baze de date separate, pentru fiecare CUI in parte: http://forum.icesoft.ro/index.php/topic,69.0.html

qfreddie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #2 on: June 13, 2016, 11:02:20 AM »
Bună ziua,

Folosesc Icefact pe Linux de ~3 ani și este super. Mulțumesc!
Am nevoie totuși de o funcționalitate.

Am PFA și sunt înregistrat și in ROI pentru a putea emite facturi în UE. Când mă înregistrez în ROI, mă înregistrez și in scopuri de TVA și în cazul acesta mai obțin încă un CUI care are RO.
Practic acum am un CUI cu care emit facturi în Romania (fară RO) ca să nu plătesc TVA și un CUI (cu RO) cu care emit facturi în UE.

Așadar, aș avea nevoie să pot configura mai mult de un singur prestator sau să pot configura 2 CUI-uri.

Buna

Ai reusit sa solutionezi problema? Sunt in aceeasi situatie si nu pot avea doua CUI-uri. Faza cu 2 firme nu stiu daca e OK, fiindca iti trebe si serie / numar nou de factura.

@Serghei
Da, poti sa ai 2 CUI. A doua se numeste Cod TVA Intracomunitari si se aplica in cazul firmelor care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, dar vor sa factureze in UE. Pt asta lis e da un code separat tip RO, pe care o folosesc NUMAI in cazul facturilor internationale.
Pentru eventuale idei si informatii vezi aici:
https://factureaza.ro/ajutor/nu-platesc-tva-in-romania-dar-emit-facturi-in-ue-cum-trec-nr-de-tva-pe-facturile-intracomunitare
Practic se introduce inca un camp pt. acest cod.

MS
« Last Edit: June 13, 2016, 11:09:51 AM by qfreddie »

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 950
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #3 on: June 13, 2016, 11:22:21 AM »
Interesant, si noi avem operatiuni externe dar e acelasi cod. Ce-i drept, suntem platitori de TVA si in Romania. Codul pe care il ai tu pentru extern e diferit de cel intern?

qfreddie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #4 on: June 17, 2016, 11:51:20 AM »
Da este total diferit. Am un CUI numai numere gen 123456 si am un CUI pt operatii externe gen RO 654321.
Asta se aplica firmelor neplatitoare de TVA. In tara ramai fara TVA, in afara facturezi cu TVA.
Firma e aceeasi, impreuna cu datele ei.
Desigur, iti trebe cont in Euro sau alta valuta dar ICE FACT are deja optiuni pt. 4 banci.

Ceea ce ar trebui sa adaugati este inca un camp pt CUI ROI si Serie / Numar factura noua pt documentele emise in sistem ROI.

Pt. mine momentan este destul de urgent generarea unei facturi, deci va trebui sa o fac altfel, apoi daca bagati functionalitatea, re-fac facturile si in ICEFACT

MS
« Last Edit: June 17, 2016, 02:42:35 PM by qfreddie »

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 950
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #5 on: June 20, 2016, 10:57:23 PM »
Probabil e complicata modificarea, trebuie sa ma gandesc.

qfreddie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #6 on: July 26, 2016, 06:23:56 PM »
V-ati gandit? Ati ajuns la ceva concluzie?

Serghei

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 950
    • View Profile
Re: Prestatori Multiplii
« Reply #7 on: July 30, 2016, 06:58:41 PM »
N-am avut timp sa ma ocup, probabil intr-o versiune viitoare voi implementa si asta.