Forum IceFact

IceFact - soft gratuit de facturi şi chitanţe => Idei => Topic started by: Lucian71 on August 09, 2016, 12:14:22 PM

Title: Date societate mama si sucursale
Post by: Lucian71 on August 09, 2016, 12:14:22 PM
Buna ziua.
Vin cu urmatoarea sugestie
Societatea mama platitoare de TVA intr-un judet, are o sucursala in alt judet ,inscrisa la registrul comertului din acel judet ca nefiind platitor de TVA.
La facturare ,emite documente pentru clienti cu datele mamei in partea de sus dar ar trebui sa evidentieze si datele de identificare ale punctului de lucru.
Intrebarea ar fi daca in antetul emitentului s-ar putea evidentia atat datele de identificare ale societatii mama , cat si ale sucursalei cu tot ce trebuie , TVA , CIF , adresa , conturi?
Multumesc
Title: Re: Date societate mama si sucursale
Post by: Serghei on August 09, 2016, 12:22:04 PM
Buna ziua,

Mi se pare foarte confuz sa existe datele a doua societati prestatoare pe aceeasi factura, nu am am vazut niciodata un astfel de document. Imi puteti da un exemplu?
Title: Re: Date societate mama si sucursale
Post by: Lucian71 on August 09, 2016, 12:30:54 PM
cu siguranta ai vazut ... si inca de cate ori

de exemplu daca facturezi de pe sucursala , cumparatorul nu isi poate deduce TVA-ul , asa ca facturezi de pe societatea mama.
uite un exemplu Facturile de la energie electrica. Daca o sa observi sunt trecute atat datele Electrica SA , dar si datele Sucursalei Judetene.
Title: Re: Date societate mama si sucursale
Post by: Serghei on August 09, 2016, 12:36:57 PM
Ok, dar daca tot vrei sa-ti deduci TVA-ul, de ce mai e nevoie sa treci si CIF-ul sucursalei? IceFact permite sa fi  trecut numele sucursalei (sub denumirea prestatorului), dar nu vad rostul celorlalte date (CIF, cont etc).
Title: Re: Date societate mama si sucursale
Post by: Lucian71 on August 09, 2016, 12:50:46 PM
Sunt contracte care se incheie in numele mamei de catre sucursala. cand facturezi trebuie sa inscrii toate datele din contract ca sa nu cazi la controlul curtii de conturi(sic) , iar clientul sa-ti poata plati tie ca sucursala , care esti de fapt titularul de contract. Tu de exemplu nu o sa platesti factura de electricitate niciodata in contul societatii mama ,ci in contul sucursalei.
Title: Re: Date societate mama si sucursale
Post by: Serghei on August 16, 2016, 04:54:14 PM
Nu-mi dau seama, trebuie studiat si vazut cum au procedat cei care au asa ceva.