Forum IceFact

IceFact - soft gratuit de facturi şi chitanţe => IceFact Server => Topic started by: verjic on June 16, 2015, 06:42:52 PM

Title: Ice Fact Client conectare server
Post by: verjic on June 16, 2015, 06:42:52 PM
Buna ziua,

Am o problem cand incerc sa conectez clientul la calculatorul server. Prestatorul creat pe server este SC Diamond Enterprises SRL.

Dar cand pe PC-ul client trec SC Diamond Enterprises SRL@IP-ul nu gaseste baza de date. El vede doar SRL@IP-ul. Daca scriu totul fara spatii, iarasi zice ca nu exista firma si ma intreaba daca vreau sa creez una. Nu scriu ceva corect?

Multumesc
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: Serghei on June 16, 2015, 06:54:18 PM
Denumirea bazei de date trebuie sa nu contina spatii. Cum ati creat prestatorul?
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: verjic on June 16, 2015, 06:56:24 PM
SC Diamond Enterprises SRL, daca scriu la denumire firma fara spatii, o sa apara si pe factura la fel....
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: Serghei on June 16, 2015, 07:01:01 PM
Denumirea bazei de date nu are legatura cu denumirea societatii. Probabil pe server ati creat local baza de date, in loc sa faceti tot prin intermediul clientului.
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: verjic on June 16, 2015, 07:18:15 PM
Pentru inceput am instalat clientul pe un calculator, am creat prestatorul SC Diamond Enterprises SRL , am emis 2 facturi si mi-a placut cum functioneaza.

Dupa am instalat serverul pe acelasi calculator si inca un client pe alt calculator din retea ca sa pot emite si de pe acel PC.

Cum conectez prestatorul creat la PC-ul din retea?

multumesc
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: Serghei on June 16, 2015, 07:23:12 PM
IceFact-ul de pe calculatorul care joaca rol de server trebuie configurat exact la fel ca si cel din retea, altfel va folosi alta baza de date.
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: verjic on June 16, 2015, 07:40:07 PM
Avand in vedere ca eu pe calculatorul server am instalat mai intai clientul, am creat prestator, am emis facturi si dupa am instalat server. Cum fac acuma sa trec acea baza de date pe server? Presupun ca serverul nu vede baza care am creat-o cu clientul inainte de al instala? "Pahodu" e asa :) Tu esti din RM?
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: Serghei on June 16, 2015, 07:44:35 PM
Serverul nu vede baza de date locala, pentru ca este in alta locatie. Trebuie sa copiezi baza veche in folderul unde o cauta serverul (asta o setezi cand instalezi serverul). Locatia bazei locale o afli de aici: http://forum.icesoft.ro/index.php/topic,27.0.html
Title: Re: Ice Fact Client conectare server
Post by: verjic on June 16, 2015, 08:15:45 PM
Am reusit sa configurez clientul pe ambele calculatoare sa foloseasca aceeasi baza. Multumesc Serghei!!!