Forum IceFact

IceFact - soft gratuit de facturi şi chitanţe => Probleme => Topic started by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 03:44:16 PM

Title: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 03:44:16 PM
Buna ziua,

  Am o dilema, nu folosesc de mult timp acest program dar, am facut greseala sa bifez in momentul instalarii "TVA la incasare", am sesizat ulterior aceasta scapare a mea si in acest moment daca il debifez din optiuni acesta imi apare inca activ la printarea facturilor.
  Va rog frumos sa imi spuneti daca pot face ceva in acest sens!

  Am citit pe acest forum ca pot schimba din baza de date. Imi salvez acel fisier care sa imi dea voie sa rectific, iar in momentul in care il deschid nu merge.
  Multumesc.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 03:48:37 PM
Cum ati procedat? Ce nu merge?
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 04:01:01 PM
  Am intrat pe site-ul http://sqlitebrowser.org/ si am dat download source.zip.
 Am deschis arhiva dar mai departe nu pot selecta programul ci trebuie sa aleg eu un program cu care sa imi deshida doc respective.Ideea este ca in felul asta nu imi pot da seama unde sa umblu pentru a rezolva problema.Nu as vrea sa sterg toata baza de date.
  Multumesc anticipat.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 04:04:52 PM
Nu descarcati source.zip ci windows.exe
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 04:11:36 PM
In regula, apoi ce trebuie sa fac? ideea e ca am intrat putin in dilema cu aceasta situatie.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 04:20:33 PM
Deschideti baza de date, intrati in tabela "facturi" iar in dreptul coloanei "tva_la_incasare" puneti valoarea "0" in loc de "1".
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 04:33:01 PM
Am deshis acest program dar nu pot deshide nimic din pc meu.Imi apare eroare iar orice optiune de a introduce ceva sau de a selecta nu imi este permisa.Nu stiu ce sa fac.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 04:36:15 PM
Trebuie sa furnizati mai multe detalii, eventual o captura de ecran.
Title: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 04:43:53 PM
Acesta este un print screen pentru ceea ce imi apare. :(
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 04:47:01 PM
Probabil ati sarit primul pas si nu ati selectat baza de date (Open Database).
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 04:56:38 PM
De sarit nu l-am sarit, dar imi apare mereu ca formatul fisierului este invalid.
Asta este, ma gandesc acum daca sa il sterg si sa o iau de la inceput.
Multumesc pt promptitudine.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 05:09:25 PM
Pai ce fisier ati selectat acolo? Trebuie sa se numeasca "icefact.db".
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 05:32:14 PM
am deschis intr-un final, dar e o problema la mine cred cand am efectuat instalarea,initial trebuia sa imi apara imediat aceste date de care sa ma pot ajuta,dar ele nu sunt accesibile pentru mine.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 05:32:50 PM
nu regasesc nimic din ce mi-ati indicat dumneavoastra sa caut (facturi, tva)
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 05:37:11 PM
Fara capturi de ecran nu prea pot sa ghicesc ce aveti acolo.
Title: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 05:44:14 PM
Astea sunt capturile.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 05:52:48 PM
Nu pare sa fie deschisa vreo baza de date. Nu cumva a dat vreo eroare cand ati deschis-o? Incercati sa inchideti icefact, ca este posibil sa apara vre-un conflict.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: ALEXANDRA on January 22, 2015, 06:07:26 PM
Am facut si asta, e o problema care ma depaseste.o sa o reglementez cel mai probabil dezinstaland si instaland din nou icefact-ul.Greseala se plateste muncind uneori in zadar.
Multumesc mult pentru informatii.
Title: Re: nu stiu sa modific baza de date
Post by: Serghei on January 22, 2015, 06:10:33 PM
Nu stiu daca e cazul de reinstalat (care de fapt nici nu rezolva problema, ca baza de date ramane pe loc). Sigur ati deschis baza de date care trebuie? Cum ati procedat?