Forum IceFact

IceFact - soft gratuit de facturi şi chitanţe => Sfaturi => Topic started by: FlaviuC on April 25, 2014, 06:49:02 PM

Title: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 25, 2014, 06:49:02 PM
Buna, am trecut de la windows la osx si as dori sa instalez pe noul sistem si programul de facturare dar nu am idee cum trebuie facut acest lucru. Totodata am sanse sa transfer vechea baza de date de pe windows pe osx? Multumesc
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 25, 2014, 07:18:21 PM
Descarcati http://icesoft.ro/download/IceFact.app-1.1.94.tar.gz si dezarhivati undeva. Baza de date se poate exporta din vechiul program si importa pe MacOSX.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 25, 2014, 08:55:32 PM
“IceFact” can’t be opened because it is from an unidentified developer. Ar mai trebui sa fac ceva?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 25, 2014, 09:04:35 PM
N-am idee ce inseamna asta, probabil tine de sistemul de operare.

Din cate imi dau seama, posibil sa aveti niste setari care sa interzica rularea aplicatiilor care nu sunt inregistrate la Apple.

http://osxdaily.com/2012/07/27/app-cant-be-opened-because-it-is-from-an-unidentified-developer/
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 25, 2014, 09:37:13 PM
Va multumesc tare mult, link-ul postat mi-a fost de mare ajutor!
Mai am o intrebare, exista posibilitatea ca pe factura sa apara atat suma in lei cat si cea in euro?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 25, 2014, 09:40:10 PM
Suma in lei apare si la facturile in valuta, dar numai la total.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 25, 2014, 09:51:06 PM
Nu am observat pana acum. Daca tot suntem la captilul intrebari, sunt dati in care trebuie sa facturam fara tva (servicii in afara UE) cum trebuie procedat?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 25, 2014, 09:53:34 PM
Cand introduceti produsul, la regim TVA specificati "Taxare inversa".
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 25, 2014, 09:58:39 PM
Multumesc pentru sfaturi, o seara placuta!
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 25, 2014, 09:59:35 PM
Pentru putin.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 28, 2014, 12:31:23 AM
Am creeat o factura dar in momentul in care am dat "tipareste factura curenta" si apoi "imprima" nu-mi deschide factura. Am facut un backup din vechiul sistem si am incercat sa tiparesc si alte facturi dar nu se deschide nimic. Am instalat si Adobe Reader dar tot nu merge. Ce  as putea face sa pot tiparii?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on April 28, 2014, 12:45:05 AM
Intre timp mi-am dat seama ca defapt salveaza factura dar nu o deschide automat dupa ce i-am dat imprimare.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: grimaldi on April 28, 2014, 01:05:14 PM
Va rog frumos, cum putem face ca sa apara scris pe factura tiparita, in mod clar, denumirea "RON" si respectiv "EUR", alaturi de caracterele ce definesc codul IBAN ?

Am solicitat acest lucru pe forum undeva in alta parte, insa se poate ca nu am fost explicit referitor la acest lucru.

Va multumesc mult.

Deocamdata eu scriu cu pixul, pe factura tiparita, RON si EUR, de fiecare data, langa respectivele conturi, dar la varianta pdf nu pot face acelasi lucru, desi ar fi de mare folos :-)
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 28, 2014, 01:13:22 PM
Pai ce va opreste sa puneti RON sau EUR in dreptul contului?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: grimaldi on April 29, 2014, 01:48:54 PM
Asta si fac, insa am patit odata ca niste beneficiari externi au trimis o plata in Euro catre contul de Lei - incat abia dupa vreo doua zile am aflat cauza blocarii platii si returnarii banilor lor :( ceea ce ne-a creat o problema fata de transportatorul nostru (nu voia sa descarce marfa la destinatie la ei inainte de plata transportului). De atunci, emitem facturi create in Word, separat pentru intern si pentru extern, insa ne-ar ajuta mult sa putem folosi programul dvs Icesoft, care simplifica tot, categorii de clienti, produse, avize - din punctul asta de vedere este exceptional !

Edit : Va referiti sa adaug textul RON sau EUR chiar cand introduc in program contul respectiv ? Deci alaturi de nr de cont, dupa el ? Insa programul accepta asemenea optiune ? (ma refer, programele care valideaza conturile IBAN daca sunt corecte nu ar accepta asa ceva, si la noi IBAN poate avea doar 24 caractere alfanumerice, nu mai mult). Multumesc mult.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 29, 2014, 01:51:20 PM
Pai si ce propunere aveti? Ca nu vad cum v-as putea ajuta.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: grimaldi on April 30, 2014, 02:08:57 AM
As fi propus sa se creeze o optiune de felul urmator (binenteles, cand timpul va permite acest lucru). Cand setam datele de utilizator si introducem pe rand banca si respectiv nr de cont, sa putem alege simultan si valuta EUR / RON / USD pentru fiecare nr de cont definit. Exact cum alegem de pilda valoarea TVA-ului, etc, incat sa apara sau nu pe factura.

Eu cred ca daca vede destinatarul facturii [externe] codul IBAN si alaturi scris EUR, si in subsol valoarea totala exprimata si in lei (si binenteles cursul de schimb), e clar ca e vorba de factura externa, chiar daca nu se mai mentioneaza la nici unul din campurile din capul tabelului facturii (pret, valoare, TVA) in ce moneda se cere plata.

Normal, o posibila dezvoltare ulterioara a programului ar putea fi definirea unui catalog de produse exprimate doar in Euro, s.a.m.d.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on April 30, 2014, 11:13:44 PM
Pai in IceFact permite sa scrieti moneda in dreptul IBAN-ului.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on August 25, 2014, 04:20:51 PM
Stiti cumva de ce nu imi mai afiseaza in program ultimele facturi? Mai exact din data de 13.08.14 nu afiseaza nimic. La fel daca vreu sa introduc in campul "Cumparator" denumirea unei societati existente in baza de date si apas " Enter" nu afiseaza nimic. Multumesc!
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on August 25, 2014, 04:22:14 PM
Dar facturile mai vechi le afiseaza?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on August 25, 2014, 05:48:42 PM
da
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on August 25, 2014, 05:52:50 PM
Poate ati restaurat vre-un backup mai vechi? Nu prea imi dau seama care e contextul.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on August 26, 2014, 03:17:19 PM
Nu am facut nici o modificare la acest sistem de cand am instalat programul de facturare. In tabelul din stanga unde apare istoricul facturilor, daca apas butonul "Anul curent" imi apar facturile doar pana in data de 13.08.14, desi am mai facturat de mai multe ori din accea data, nu mai afiseaza noile facturi.
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: Serghei on August 26, 2014, 03:55:24 PM
Nu-mi dau seama, poate ati factura cu data gresita? Sau poate au fost anulate/sterse?
Title: Re: Cum instalez IceFact in OSX
Post by: FlaviuC on August 27, 2014, 11:08:26 AM
S-a rezolvat, la un moment dat am schimbat seria facturilor iar acum le-am indentificat cu accea serie. Multumesc!